Almere Jungle Dierenpark

Faciliteiten
Gratis parkeren
Kinderfeestjes
Openingstijden
Maandag10:00 – 17:00
Dinsdag10:00 – 17:00
Woensdag10:00 – 17:00
Donderdag10:00 – 17:00
Vrijdag10:00 – 17:00
Zaterdag10:00 – 17:00
Zondag  11:30 – 17:30

(De openingstijden kunnen afwijken, zie de eigen website voor de actuele openingstijden)
Prijzen
0 t/m 1 jaar Gratis
Vanaf 2 jaar€5,45
Hond (hulphonden uitgesloten)€1.00
Parkeren Gratis
Inclusief een tegoedbon van € 0,50 te besteden in het Jungle Café;

(De prijzen kunnen afwijken, zie de eigen website voor de actuele prijzen)
Geschikte leeftijden
0 - 4 jaar
4 - 8 jaar
8 - 12 jaar
12+ jaar
Contact
Kemphaanpad 2
1358 AC
Almere
Friesland
Nederland

Almere jungle is niet zomaar een dierenpark! Beleef hét in Almere Jungle! Maak een reis langs de vijf werelddelen waarin zowel dier als plant samen komen. Neem een kijkje bij de wasberen of kom oog in oog te staan met een stokstaartje. Beklim het geuren pad en voer zelf de schildpadden! De dieren zijn afkomstig uit de opvang. Dit betekent dat de vorige eigenaren de dieren niet meer willen of kunnen houden of dat de dieren uit een benaderde situatie bevrijd zijn. In ieder werelddeel krijg je ook een glimp te zien van de uiteenlopende flora met bijbehorende educatie. Een deel van onze flora collectie kweken we zelf en ruilen we met andere botanische tuinen. Hierdoor dragen we bij aan soortbehoud en natuurbescherming. Met jou bezoek steunt je zowel de opvang van dieren als een leuke en zinvolle dagbesteding voor hun cliënten.

Wil je graag meer weten dan wat er op de bordjes staat? Dan is de voel & beleef rondleiding misschien wel iets voor jou! Tijdens deze rondleiding neemt een dierverzorger je mee en vertelt je alles wat je wilt weten over Almere Jungle. Je krijgt een kijkje achter de schermen en mag diverse dieren vasthouden. De rondleiding wordt aangepast naar de leeftijd van de deelnemers en is dus geschikt voor jong en oud! Ben je binnenkort jarig en ben je gek op dieren? Houd dan je feestje in Almere Jungle! We bieden diverse arrangementen aan met onder andere rondleidingen en speurtochten. Tot snel in Almere Jungle!

Jungle Café

Na je wandeling nog nagenieten in de jungle? Dat kan onder het genot van huisgemaakte appeltaart en een lekkere bak koffie bij het Jungle Café. Ontdek alle ijssoorten in de zomer of geniet in de winter van warme chocolademelk met slagroom rond de houtkachel. Je wordt bediend door de enthousiaste cliënten.

Landgoedwinkel

In de landgoedwinkel vind je gezonde en biologische voedingsmiddelen zoals frisse sappen, lekkere jams en gezonde muesli. En natuurlijk echte streekproducten zoals het Kemphaanbier, vernoemd naar stadslandgoed de Kemphaan. Naast de voedingsmiddelen vind je er leuke cadeaus en decoratie artikelen, een bezoekje waard dus. Bij de uitgang kun je een financiële bijdrage leveren in de bek van de schildpad. Dit gaat rechtstreeks naar de voeding en verzorging van de dieren.

Al een beetje kunnen genieten van al het mooie landschap om je heen en heb je er nog niet genoeg van gekregen? Bij De Kempen is er nog veel meer te beleven!

Kinderactiviteiten

Speciaal voor de kinderen: Houd je van avontuur en ben je niet bang om vies te worden?

Eten en drinken
Overnachten

Direct naast het stadslandgoed ligt natuurkampeerterrein de Kemphaan. De camping is open van april tot en oktober voor tenten, caravans en campers. Honden zijn daar toegestaan.

Er zijn nog geen beoordelingen. Wees de eerste met een beoordeling!