De Elzenhoek

Faciliteiten
Gratis
Gratis parkeren
Horeca
Rolstoelvriendelijk
Openingstijden
Maandag10:00 - 16:30
Dinsdag10:00 - 16:30
Woensdag10:00 - 16:30
Donderdag10:00 - 16:30
Vrijdag10:00 - 16:30
Zaterdag10:00 - 16:30
Zondag  10:00 - 16:30
Tijdens feestdagen soms gesloten.

(De openingstijden kunnen afwijken, zie de eigen website voor de actuele openingstijden)
Prijzen
Alle leeftijdenGratis

(De prijzen kunnen afwijken, zie de eigen website voor de actuele prijzen)
Geschikte leeftijden
0 - 4 jaar
4 - 8 jaar
8 - 12 jaar
12+ jaar
Contact
Anna van Schuurmanstraat 602
5344 TX
Oss
Noord-Brabant
Nederland

Kinderboerderij

Op kinderboerderij De Elzenhoek is van alles te beleven! Ravot in de natuurspeeltuin, knuffel met cavia’s, konijnen en ratjes, voer de geitjes en laat je verwonderen in het Verwonderhuis. Of kijk eens door de raampjes van de Bijzondere hoek. Misschien zie je wel een muisje voorbijkomen of een landschildpad…

Bij de dierverblijven en de stallen ontdek je allerlei leuke weetjes over de dieren op de boerderij. En in de moestuin zie je hoe groente en fruit groeit en als het even kan, mag je er zelfs wat van proeven! Even uitrusten met iets lekkers? Ook dat kan. Bij één van onze picknickplekken op het erf kun je volop genieten van de gezelligheid van De Elzenhoek.

Natuurspeeltuin

Raak verdwaald in het bamboebos, klim over de touwen over het moeras, speel met de waterpomp en bouw dammen in het zand, roetsj naar beneden van de glijbaan, ren door de wilgentunnel en trek je schoenen uit en wandel op blote voeten over het zintuigenpad.

Trek je oude kleren aan en kom heerlijk klimmen, klauteren, kliederen en ravotten in de natuurspeeltuin op de kinderboerderij!

Het Verwonderhuis

In dit bijzondere “huis” is van alles te zien en te horen over de bijzondere dierenwereld. Dus ga op ontdekkingstocht door laadjes open te trekken, de telefoon op te nemen, pannen te openen, de wc-bril omhoog te doen en nog veel meer.

Zo ontdek je in de woonkamer allerlei leuke weetjes over de afvalopruimers van het dierenrijk, in de keuken over hoe en wat dieren eten, in de badkamer over poep en badderen en in de slaapkamer over het liefdesleven van de dieren en waar dieren slapen.
Dus kom binnen en laat je verwonderen…

Bijenhuisje ’t Korfke

Waarom gaat een koningin op bruidsvlucht? Hoe weten de wachters welke bijen niet tot hun volk behoren? En waarom ligt de bijenwolf altijd op de loer? In het bijenhuisje ontdek je het antwoord op al deze vragen en meer. Aan de hand van spelletjes, geluiden, filmpjes en klepjes ontdek je alles over het BIJzondere leven van de honingbij.

En zo komt het sprookje van de honingbij tot leven. Natuurlijk zijn er in het bijenhuisje ook echte bijen te zien. Kijk door de ramen naar de bijen die af en aan vliegen vanaf de bijenkasten en bekijk een bijenvolk van heel dichtbij in de demonstratiekast. Kun jij de koningin vinden?

Eten en drinken

Zin in iets lekkers gekregen? Dan kun je op de boerderij ook wat lekkers te eten of drinken kopen.

Zo is er een ijsjesloket waar je heerlijk (boerderij) ijs kunt kopen (m.u.v. in de winter), een koffieautomaat en een snackautomaat met frisdrank, sap, koek, chocolade en chips.

Speeltuin Elckerlyc

Nog energie over om nog heerlijk te spelen? Dan kun je bij de naastgelegen speeltuin je nog heerlijk uitleven!

Er zijn nog geen beoordelingen. Wees de eerste met een beoordeling!